intelligent dampspærre og efterisolering


Vores hus har kun 200 mm isolering i gulvet, fordi vores budget var opbrugt. Nu i vinterperioden bruger vi  meget energi for at opvarme huset, og klimaet bliver lidt fugtigt. Så det var helt indlysende, at isolering ville være det næste nødvendige trin, når nogle penge kommer ind.

Vi besluttede at lægge 140mm papiruld ind i loftet. Papiruld har mange fordele. Den er lavet af genbrugspapirer og behandlet på forskellige måder, så det er svært brandbar. Desuden behandles det på en måde, så dyr som mus ikke kan lide at bygge deres rede i det.

Papiruld har en meget god montering evne inde i de hule vægge eller tag. Det kan blæse ind i en bygningskomponent eller proppes in. Vi ville have lejet en maskine til at blæse den ind i vores tag, men det var meget svært til umuligt at få en i vores område, så vi besluttede at proppe  papirisoleringen.

Vi fulgte denne video:

Som er på dansk. Videoen forklare hele processen, hvilken er meget enkelt.

For at være sikker på, at vi ville have en jævn isolering i taget, beregnede vi, hvor mange pakker vi skulle bruge til et bestemt område.

Vi er ikke helt færdige, men det færdige område blev ganske godt, og resultatet er allerede nu fantastisk. Vi kan virkelig føle, at klimaet ændrede sig, og at det går meget hurtigere at opvarme huset. Selvom vi kun isolerede 1/3 af taget indtil nu. Resten bliver færdig inden for den kommende uge, og vi er virkelig nysgerrige efter det endelige slutresultat.

Vi har ligget isolationen mellem spærrerne. Som dampspærre brugte vi den intelligente dampspærre fra intello/pro clima. Dette produkt virker i to forskellige retninger. Da det ikke giver luftfugtighed inde i isoleringen fra indersiden af ​​rummet, udlader det stadig luftfugtighed, som kan blive fanget inde i isoleringen.

Denne barriere kan være lidt dyrere end nogen anden barriere, men det beskytter din trækonstruktion på den bedste måde mod skimmel.

Hvis du tænker på at isolere dit hus, kan jeg helt sikkert anbefale en online-regnemaskine til at se effekten af ​​varmeisoleringen.

U-værdi-regnemaskinen findes under følgende link:

https://www.u-wert.net/u-wert-rechner/index.php?

Siden er på tysk, engelsk og fransk.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *